Home » blog » Je inboedelverzekering vergelijken nu nog makkelijker

Je inboedelverzekering vergelijken nu nog makkelijker

We hebben het liever niet over verzekering, er zijn tenslotte wel leukere dingen om over te praten. Maar als de nood aan de man is, is het hebben van een goede verzekering ontzettend belangrijk. Daarom is je inboedelverzekering vergelijken nu nog makkelijker geworden. Je kunt online namelijk alle plussen en minnen naast elkaar zetten. Waar kun je onder meer op letten als je je inboedelverzekering onder de loep gaat nemen?

Lage premie

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je een verzekering afsluit voor de kosten die je zelf niet kunt dragen. Een inboedelverzekering zal dus niet alle kleine ongelukjes vergoeden. Als ze dat wel zouden doen, dan zou de premie een flink stuk hoger liggen. Dus zorg altijd voor een eigen spaarpotje. Dat gezegd hebbende, kun je je inboedelverzekering vergelijken op het eigen risico dat je moet betalen bij schade. Dat verschilt nogal per maatschappij en kan dus ook verschillen in de premie.

Wat wordt er vergoed?

Daarnaast is het goed om te kijken naar wat er precies vergoed wordt in geval van schade. In de meeste gevallen gaat een verzekeringsmaatschappij uit van dagwaarde. Dat betekent dat er gekeken wordt naar wat de inboedel waar was vlak voor de schade. Een koelkast van 1 jaar oud heeft een hogere dagwaarde, dan een koelkast van 12 jaar oud. Een verzekering die de dagwaarde vergoedt zal meestal een lagere premie rekenen. Hier komt je eigen spaarpot dus weer om de hoek kijken.

Omdat je online je beste inboedelverzekering nu nog makkelijker kunt vergelijken, is het nuttig om dit om de paar jaar even te doen en te kijken of je ergens anders beter of voordeliger terecht kunt.