Moet je als bedrijf iets met video gaan doen?

Ondernemers die een beetje met hun tijd mee gaan, weten dat video een belangrijk kanaal kan zijn voor de marketing van de business. Online zie je steeds meet vloggers en influencers die bekend zijn geworden door de inzet van video’s. Niet alleen voor personal branding kan video heel goed werken, maar ook voor de marketing van een bedrijf is het zeer goed in te zetten.

Nu denken veel ondernemers bij het maken van een video al snel aan het inhuren van een hele cameraploeg. Dat is ook zeker een mogelijkheid, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden te bedenken die veel minder tijd kosten.

Vloggen als bedrijf

Het is bijvoorbeeld mogelijk om te gaan vloggen als bedrijf. In een vlog gaat iemand van het bedrijf op pad met een camera en een hele dag alles filmen. De vlogger kan bijvoorbeeld een dag meegaan met de mensen die naar klanten toe gaan. Op deze manier worden alle werkzaamheden en de sfeer binnen het bedrijf goed in beeld gebracht. Vloggen kan zeker interessant zijn om je hiermee heel duidelijk in beeld kunt brengen wat het bedrijf precies doet. Het kan ook relatief goedkoop zijn, een bestaande medewerker zou het bijvoorbeeld kunnen doen. Maar ook is het natuurlijk mogelijk om hier een professional voor in te huren.

Bedrijf inhuren om animatievideo te maken

Naast vloggen, is het ook mogelijk om met de computer een video te maken. Waar er bij vloggen natuurlijk echte mensen in beeld komen, is dat bij een animatievideo niet nodig. Die kan geheel met de computer gemaakt worden. Met technieken als motion design kunnen zeer mooie bewegende beelden gemaakt worden. Deze type video’s zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om iets uit te leggen, denk aan een nieuw product of een bepaald procedure. Met een animatievideo is dit heel goed in beeld te brengen. Specialisten gaan met het bedrijf om tafel zitten om te bedenken welke mogelijkheden er zijn. Daarna zal er een script worden gepresenteerd en kan men aan de slag gaan.